Uskrsna čestitka zaklade

„A On im reče, ne bojte se! Isusa tražite, Nazarećanina, raspetoga? Uskrsnu! Nije ovdje! Evo mjesta kamo ga položiše. Nego idite, recite njegovim učenicima i Petru: Ide pred vama u Galileju! Ondje ćete ga vidjeti kako vam reče!“ (usp. Mk 16, 6-8)

 

Dragi podupiratelji Zaklade sveti Dominik Savio,

 

Uskrsna, Vazmena noć na Veliku subotu silno će odjeknuti u našim crkvama s porukom:“ Ne bojte se! Uskrsnu, nije ovdje!“ Gospodin Isus je uskrsnuo, pobijedio je smrt, grijeh, tjeskobu, strah, sumnje. Ne bojte se jer križ i Veliki petak neće imati zadnju riječ nego Uskrs, Život. Isus nas potiče i ohrabruje, posebno u ovim pomalo teškim, nemirnim i izazovnim vremenima da ne gubimo nadu, da se ne bojimo, da je On uz nas, kako je i rekao: „Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.“ ( usp. Mt 28,20) Isus, živi Bog, među nama nazočan, On – Alfa i Omega, početak i svršetak. Jedini On je naš Spasitelj i Otkupitelj, posebno danas kada nam se nameću razni „spasitelji i otkupitelji“ u različitim oblicima. Upravo zbog toga ne smijemo se dati zavesti i smesti, a još više obeshrabriti.

Isus nam danas govori da idemo i svjedočimo Njega tamo gdje živimo, boravimo, radimo, da budemo hrabri svjedoci u ovome svijetu ne samo riječima nego posebno dobrim djelima.

Budimo svjetlo ovoga svijeta, nada, poticaj, ohrabrenje drugima. Tješimo jedni druge, bodrimo se međusobno, ohrabrujmo, budimo Šimuni Cirenci jedni drugima, apostoli ljubavi, misionari milosrđa i dobrote.

Hodimo! Budimo jaki, ne bojmo se. Susresti Ga možemo u Galileji danas, a to je crkva, sakramenti, to su ljudi koji su nam poslani, siromasi, bolesni, usamljeni, napušteni, odbačeni i prezreni.

Uskrs je pobjeda života nad smrću, ljubavi nad mržnjom, praštanja nad nepraštanjem, mira nad strahom i tjeskobom, pouzdanja nad nepouzdanjem i istinom nad laži. Upravo takav Uksrs nam je potreban. Ako ovih dana doživimo takav Ukrs onda onaj Vječni Uskrs bit će samo odsjaj ovog Uskrsa danas.

Idite i recite preplašenim srcima:“Budite jaki, ne bojte se (Iz 35, 4 ).“

On je Ukrsnuo, On je naša nada, naše pouzdanje, naš mir, naša ljubav. Ne boj se, vjeruj da On sve vodi, da se On brine i zauzima za nas, da nas ljubi, prašta, da nas prihvaća i jednoga dana da nas čeka u našoj domovini na nebesima za koju smo predodrđeni.

Dragi podupiratelji, drage obitelji, vama i svima vašima neka je sretan i blagoslovljen Uskrs te mir uskrslog Krista neka bude sa svima vama,

Zaklada sveti Dominik Savio

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.