Prvi godišnji susret zaklade i stipendista na spomendan rođenja Sv. Dominka Savia za nebo

Zaklada sv. Dominik Savio obilježila je spomendan rođenja svetog Dominika Savia za Nebo 9.ožujka  zajedničkim druženjem s prvim stipendistima Zaklade. Utemeljitelji Zaklade pripremali su se za ovaj susret devetnicom svetom Dominiku Saviu.

Susret je započeo svetom Misom koju je predvodio p.Marijan Zubak, magistar bogoslova Družbe Misionara Krvi Kristove u Zagrebu, a svetoj Misi prisustvovali su članovi Zaklade, utemeljitelji te prvi stipendisti.

zaklada, novosti 12324

U propovijedi p.Zubak osvrnuo se na sveti život mladog i velikog sveca s.Dominika Savia koji je u svemu što je činio nasljedovao Krista i na tragu Dominikovih odluka poželio Zakladi da raste u svom djelovanju i širenju dobra na zemlji, posebno u radu s mladima. U molitvi vjernika upućene su prošnje za sve mlade, za stipendiste Zaklade i njihove obitelji, za sve majke koje ne mogu imati djecu, a koje posebno zagovara sveti Dominik Savio, te za rad Zaklade da bude vođena Duhom Svetim u svom djelovanju pomoći školovanja mladih.

Nakon zajedničke svete Mise svi prisutni pristupili su čašćenju relikvija svetog Dominika Savia.

Druženje je nastavljeno u prostorima Družbe Misionara Krvi Kristove u radosnom i prijateljskom ozračju, te je bilo iznimna prilika za bliže upoznavanje sa stipendistima i svim članovima Zaklade, kao i sa svećenicima i bogoslovima Družbe Misionara Krvi Kristove.

To je bilo jedno divno iskustvo međusobne ljubavi kojom Zaklada sveti Dominik Savio potvrđuje svoje poslanje da osim materijalne brige, još više molitvom i duhovnim jedinstvom prati svoje stipendiste i njihove obitelji.

Poželimo još puno ovakvih radosnih i plodonosnih susreta u kojima posvećeni život jednog mladog i u odlukama za Dobro odlučnog sveca, svetog Dominika Savia, postaje nadahnuće jednoj Zakladi koja nosi Njegovo ime i svojim djelovanjem širi duhovnost koju je sveti Dominik Savio živio svakodnevno.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.