Akcija raspršimo radost

„Raspršimo radost“ – Inicijativa Zaklade sveti Dominik Savio u Adventu

 

Zaklada sveti Dominik Savio povodom nedavnog izdavanja slikovnice „Želim biti svet“- životopis svetog Dominika Savia u 14 prizora za djecu od 4-12.godina, pokrenula je akciju pod nazivom „Raspršimo radost“ kojom je donirala slikovnice svim domovima za nezbrinutu djecu diljem Hrvatske.

Zaklada sveti Dominik Savio materijalno podupire u školovanju djecu iz višečlanih obitelji, mlade bez jednog ili oba roditelja, djecu iz obitelji gdje su roditelji razdvojeni ili mlade koji napuštaju udomiteljske obitelji ili ustanove, a žele nastaviti školovanje te ih duhovno prati poput druge obitelji do kraja njihovog obrazovnog razdoblja.

Zaklada u trećoj godini djelovanja aktivno pomaže 17 srednjoškolaca i studenata iz cijele Hrvatske, neke od njih od samog početka djelovanja, s tim da su dodatno tri stipendista završila školovanje i nisu više u Zakladi.

Akcija „Raspršimo radost“ medijski je bila popraćena prilogom na HRT1 u najvećem dječjem domu u Nazorovoj ulici 49 u Zagrebu predajom slikovnica za matičnu i nekoliko dislociranih ustanova u Zagrebu. U ostale domove za nezbrinutu djecu izvan Zagreba, stipendisti Zaklade koji se nalaze u tim mjestima uručit će slikovnice neposredno ravnateljima ustanova. Ostali domovi putem pošte primit će donirane slikovnice kojom će štićenici domova imati priliku upoznati se i sprijateljiti s malim i kreposnim Dominikom Saviom, zaštitnikom djece i mladih, te nasljedovati ga u njegovim vrlinama koje je svugdje pronosio. Slikovnica obiluje dobrim porukama o važnosti radosti, ljubavi za sve što radimo i milosrđa za bližnje te u ovom aktualnom vremenu može biti dobar i kratak podsjetnik i odraslima.

Akcijom „Raspršimo radost“ Zaklada je željela sve potaknuti da u vremenu distanciranosti, u adventskom vremenu idemo u susret jedni drugima i darujemo ono što nosimo u srcima.

Sama Zaklada djeluje isključivo darovima i prilozima dobrih ljudi, donatora koji prepoznaju vrijednost brige za najugroženije, svojom gestom darivanja poručuje da iako sami trebamo pomoć uvijek možemo nešto dati i drugima od sebe.

Također uključivanje stipendista Zaklade u akciju širi se nada i vjera da uvijek ima svijetla u svijetu i time sami stipendisti postaju primjer baklji u svijetu sutra svojim zalaganjem i humanitarnim djelovanjem u društvu.

Tako će mali i sveti Dominik Savio akcijom „Raspršimo radost“ dotaknuti srca mnoge djece i mladih u brojnim udomiteljskim ustanovama širom Hrvatske, zapaliti luč povjerenja i nade za bolje i sretnije sutra.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.