Blagdan Sv. Dominika Savia i treći rođendan zaklade

Blagdan Sv. Dominka Savia i treći rođendan zaklade

Danas, 06.svibnja slavimo ne samo spomendan sveca djece, mladih i zaštitnika Zaklade čije ime nosi, svetog Dominika Savia nego i treći rođendan od njenog utemeljenja.

Ovim putem želimo se prisjetiti prvih početaka i zahvaliti svima koji su uz nas od početka, koji prate rad Zaklade bilo molitvom ili materijalnom pomoći i na taj način sudjeluju u divnom djelu koje je Nebo uz Dominika Savia zamislilo i ostvarilo. Posebno je lijepo primiti čestitke vas pojedinaca kao i zajednica poput ADME (Udruženje štovatelja Marije Pomoćnice) koji molitveno i materijalno pomažete Zakladu i drugih koji prepoznaju vrijednost koju Zaklada pronosi u svijetu, za bolji svijet.

Zaklada sveti Dominik Savio i Družbica Bezgrešne pokrenuta u studenom 2020. za treći rođendan Zaklade objavili su novu pjesmu „Dominiče, Dominiče“, posvećenu svom zaštitniku, svetom
Dominiku Saviu, jednom od najmlađih svetaca katoličke crkve, zaštitnika mladih, djece, prvopričesnika kao i trudnica i majki koje žele, a još nisu ostvarile trudnoću.

Pjesma je nadahnuta Dominikovoj posvećenosti i predanosti Bezgrešnoj, Blaženoj Djevici Mariji i odsijava duh radosti, vedrog i veselog mladog srca koje izgara za svetošću. Radostan napjev želi potaknuti i pozvati sve mlade u zajednicama, oratorijima da pjevajući nasljeduju malog brata, svetog Dominika Savia na putu svetosti revno i radosno izvršavajući svoje svakodnevne dužnosti u ljubavi, molitvi, radosti i dobričinstvima prema bližnjima.

Zaklada sveti Dominik Savio, utemeljena na sam blagdan Dominika Savia, 06.svibnja 2018.godine u svoje tri godine djelovanja podupirala je 20 mladih od kojih su neki zaključili svoje školovanje tako da u ovoj godini pomaže i prati 17 mladih, srednjoškolaca i studenata diljem Hrvatske.

Cilj Zaklade je i promicati duhovnost jednog malenog, ali kako je papa Pio XI rekao „diva duhom“ mladog sveca koji u današnjem vremenu može biti svijetli primjer za nasljedovanje u
poslušnosti, radosti, izvršavanju svakodnevnih dužnosti, svakodnevnoj molitvi, dobročinstvima prema bližnjima.

Ponosni smo što okupljamo divnu obitelj djece i mladih koje podupiremo i duhovno pratimo na životnom putu obrazovanja kao i veliki broj podupiratelja, dobročinitelja i tako pletemo vijenac dobrote, ljubavi, požrtvovnosti, dobročinstva za druge, kao primjer nasljedovanja Krista u današnjem vremenu.

Svim mladima koje Dominik Savio posebno zagovara, našim stipendistima, njihovim obiteljima, svim dobročiniteljima i podupirateljima Zaklade želim sretan i blagoslovljen blagdan našeg zaštitnika uz njegov zagovor i blagoslov s neba.

 

Branka Škugor Vlahović

Upraviteljica Zaklade sveti Dominik Savio

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.