“ŽELIM BITI SVET” – slikovnica za najmlađe o svetom Dominiku Saviu

Zaklada sveti Dominik Savio, izdala je slikovnicu „Želim biti svet“, životopis malog sveca Dominika Savia kroz 14 prizora iz njegovog kratkog, ali po svemu bogatog života.

Slikovnica je nastala prema izvorniku životopisa svetog Dominika Savia „Rođen za nebo“ i zapisima Ivana don Bosca o njegovom najomiljenijem učeniku, svetom Dominiku Saviu. Uz vrlo bogate ilustracije akademske umjetnice Zdenke Bilušić i autorice teksta Branke Škugor Vlahović, najmlađi i oni malo stariji do 12 godina moći će bolje upoznati bogat život hrabrog i odvažnog, poslušnog i među prijateljima omiljenog dječaka velikog srca koji je ostvario svoj životni san i došao na cilj – u Nebo!

„Ako ne postanem svet, ništa nisam postigao!“ riječi su malenog Dominika Savia koji je imao jedinu želju – BITI SVET!

Slikovnica je izrazito edukativna, potiče na nasljedovanje svetog Dominika u poslušnosti prema roditeljima i odgojiteljima, u dobroti i borbi za pravdu prema prijateljima, u rastu u krepostima koje su danas potisnute ili izgledaju kao nedostižni ideali u raspršenoj jurnjavi za prolaznim sjajem kojeg nudi novo vrijeme.

Svaka stranica uz prikladnu ilustraciju donosi divne misli svetog Dominika sa sastojcima za recepte dobrote, ljubaznosti, radosti, poslušnosti, marljivosti, pobožnosti…

Uz slikovnicu „Želim biti svet“ zaputite se i Vi s Vašim najmlađima na putovanje „na kojem ništa nije teško ako radiš za Gospodina koji tako dobro plaća, koji plaća i čašu hladne vode ako je tko pruži s ljubavlju“, te kupnjom slikovnice postanite dio Zaklade sveti Dominik Savio i tako činite mala djela ljubavi.

Slikovnicu možete naručiti porukom na info@zakladasvdsavio.com.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.