Pripremimo se zajedno za blagdan Sv. Ivana don Bosca od 22. siječnja

Sveti Ivan don Bosco bio je odgajatelj i učitelj svetoga Dominika Savia. Dominik Savio bio je najvjerniji i najbolji učenik  sv.Ivana Bosca. Dominik Savio želio je postati svet. U tome je uspio, a upravo don Bosco mu je pomogao i pratio ga na tom putu. I nama su često potrebni ljudi koji su uz nas ili nas prate na našem duhovnom putu. Te ljude nam šalje Isus. Dominik Savio vjerno je za sve slušao don Bosca, a don Bosco je u svemu podržavao Dominika Savia. I upravo tu, na djelu, vidimo Božju ljubav i ljubav Kristovu između odgajatelja i učenika. Zbog toga su Dominik Savio i don Bosco bili nerazdvojni kako za zemaljskoga života, tako i nakon smrti. Na svetim slikama vrlo često su ova dva sveca prikazana zajedno.  Zanimljivo je da su njihovi grobovi jedan preko puta drugog u istoj crkvi Marije Pomoćnice u Torinu.

Don Bosco kao vrsni odgajatelj, a nadasve kao dobar svećenik i duhovni pastir, shvatio je da se u svakom dječaku krije „uspavani svetac“. Kao dobar „krojač“, prepoznao je u Dominiku Saviu „tkaninu“  od koje se može načiniti dobro odijelo za Gospodina. U tome je uspio!

 

Dragi prijatelji i podupiratelji Zaklade sveti Dominik Savio,

Od samog početka djelovanja Zaklade, osim štovanja našeg zaštitnika svetog Dominika Savia, štujemo i potičemo, ne samo mlade i njihove obitelji koji su u Zakladi, već i sve podupiratelje na pobožnost Dominikovu učitelju, velikom svecu Ivanu don Boscu. I ove godine vas pozivamo da nam se priključite u molitvi devetnice svetom Ivanu don Boscu, zaštitniku mladih, s nakanom za svu djecu i mlade, posebno djecu i mlade koji su u najvećoj potrebi, prepušteni sami sebi, te za duhovna zvanja u našim obiteljima, župama, biskupijama. Preporučite devetnicu i drugima, te tako povezni u molitvi budimo ohrabrenje i poticaj jedni za druge i za svijet.

Devetnica počinje u petak 22. siječnja, a završava 30.siječnja, dan uoči spomendana svetoga Ivana don Bosca.

Spomendan svetom don Boscu, 31.siječnja, obilježit ćemo u Duhovnom centru Kćeri Božje ljubavi u Granešini, u Zagrebu.


Preuzmi:

DEVETNICA DON BOSCU.docx

Litanije svetom don Boscu.docx

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.