Susret zaklade sa stipendistima

ZAKLADA SVETI DOMINIK SAVIO SA STIPENDISTIMA POTPISALA JE UGOVORE ZA NOVU ŠKOLSKU/AKADEMSKU GODINU 2019/2020

Utemeljitelji Zaklade sveti Dominik Savio uz nekolicinu svojih podupiratelja 16.11.2019. obilježili su prvi susret s novim stipendistima kao i postojećim koje Zaklada podupire od prošle školske/akademske godine. Upravni odbor Zaklade donio je odluku o dodjeli 13 stipendija za ovu godinu, 4 koje nastavlja dodjeljivati od prošle godine te 9 novih.

Susret je bio organiziran u prostorima i zajedništvu s Misionarima krvi Kristove, p.Marijanom Zubakom, magistrom bogoslova Družbe Misionara te nekoliko bogoslova.

Svi okupljeni započeli su susret klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom nakon čega je uslijedila sv.Misa. Okosnica propovijedi bio je zaštitnik Zaklade, sveti Dominik Savio i njegov recept za svetost kao smjernica mladim stipendistima na putu za život. Na tragu sv.Dominika isijavati radost, uvijek i svugdje ispunjavati svoje svakodnevne dužnosti u ljubavi, u školi, medju prijateljima, na fakultetu, dati uvijek najviše od sebe, izvršavati mala djela ljubavi, u osmjehu, razgovoru, nikad ne izgubiti osjećaj za dobro bile su glavne poruke propovijedi. Također, još jednom je istaknuto da Zaklada osim materijalne potpore želi pružiti utočište i sigurnost šire obitelji kroz brigu i interes za svakog od svojih stipendista. U molitvi vjernika upućene su prošnje za sve stipendiste zaklade, njihove obitelji kao i za rad Zaklade da bude vođena Duhom Svetim u svom djelovanju s mladima.

Nakon svete Mise svi prisutni častili su relikvije svetog Dominika Savia. Bogat glazbeni program i na kraju svjedočanstvo mladog bogoslova Misionara krvi Kristove zaokružili su duhovni program susreta nakon kojeg je uslijedilo potpisivanje ugovora sa stipendistima za novu školsku/akademsku godinu te prigodna zakuska.

Svim stipendistima podijeljena je knjiga, životopis svetog Dominika Savia „Rođen za nebo“, molitvenik s pobožnostima svetom Dominiku Saviu kao i krunica posebno namjenjena štovanju svetog Dominika.

Bio je to još jedan susret Zaklade koji je svjedočio ljubav kroz zajedništvo, blizinu, radost, milosrdje.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.