Uskrsna čestitka

Uskrsnu, kako je rekao, aleluja!

Dragi prijatelji i podupiratelji Zaklade sveti Dominik Savio,

 

Pripremajući se za najveću svetkovinu katoličke Crkve, Uskrs, imali smo pred sobom četrdeset dana priprave, odricanja, ali vjerujem i razmišljanja o sebi samima.  Slaveći Uskrs slavimo zapravo pobjedu Dobra, pobjedu Istine, pobjedu Nade, pobjedu Vjere te pobjedu Ljubavi. Uskrs znači da Križ nije zadnja postaja našega života. To je zadnja postaja samo na zemlji, ali završna postaja našega života je Uskrs. Iako Uskrs da bi se proslavio, moramo prihvatiti i nositi križ, ali kao kršćani vjerom nošeni u Nebo, lakše možemo prigrliti križ i nositi ga.

Pobjeda na Križu i uskrsnuće, poruka je i nama, dragi prijatelji, da dobro uvijek pobjeđuje, da zlo nema zadnju riječ nego dobro, da mržnja nema zadnju riječ, nego Ljubav, da neopraštanje nema zadnju riječ, nego oprost. To je velika poruka Uskrsa da Dobro, Ljubav, Istina, a na kraju sam Isus imaju zadnju riječ. Zlo koliko god bilo jako, prolazno je i ništavno u usporedbi s dobrom i s Isusom koji je Alfa i Omega, Početak i Svršetak.

Poruka Uskrsa nalazi se u još jednoj rečenici: „Ne boj se!“ Isus je Onaj koji je pobijedio očaj,  beznađe, tugu i na kraju Onaj koji je pobijedio strah. Te su riječi upućene i nama. Isus nam svakodnevno poručuje: „Ne boj se!“

Ne boj se ti koji si umoran, ti koji si dobar, ti koji praštaš, ti koji ljubiš, ne boj se ti koji si milosrdan, ne boj se ti koji opraštaš sebi i svojim neprijateljima. Kroz slobodu od straha, doživljavaš Uskrs.

To je zapravo Uskrs, dragi prijatelji, drage obitelji, dragi naši podupiratelji i svi koji nam na bilo koji način pomažete svojim molitvama ili djelima.

Uskrs znači susresti čovjeka, Uskrs znači ljubiti, Uskrs znači pomagati. Isus je prošao i ostvario svoj Uskrs. I mi možemo doživjeti Uskrs, ne samo jednoga dana na nebu. Uskrs možemo ostvarivati već ovdje na zemlji. Kako? Čineći dobro, pomagajući drugima, ljubeći sve ljude, praštajući bližnjima, bivajući tu jedni za druge. To je poruka Uskrsa, poruka Ljubavi.

Ljubav je pobijedila! Neka u Vama i svima Vašima pobijedi radost Uskrsa, pobijedi Ljubav.

Sretan i blagoslovljen Uskrs vama drage obitelji, dragi prijatelji, Vama dragi podupiratelji i dobročinitelji, od srca,

Vaša Zaklada sveti Dominik Savio

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.