Susret sa stipendistima Zaklade i potpisivanje ugovora za novu školsku/akademsku 2021/2022.godinu

U četvrtoj godini svog djelovanja Zaklada sveti Dominik Savio, nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija djeci i mladima slabijeg imovinskog stanja, mladima bez roditelja ili iz udomiteljskih obitelji koji žele nastaviti školovanje, a nisu u mogućnosti, jučer je okupila na susretu 23 stipendista. Od toga je čak 12 potpuno novih stipendista, a od onih koji su u Zakladi više godina četvero je stipendista koji su nastavili primati stipendiju sada kao studenti.

Kako Zaklada pomaže mlade ne samo jednu godinu već do kraja školovanja, nekolicina mladih se nalazi u Zakladi od samog začetka, dok je već devet stipendista zaključilo školovanje.

Zaklada sveti Dominik Savio osim što pomaže materijalno, također je zacrtana da duhovno prati mlade koje okuplja. Upravo zbog toga susret sa svim stipendistima, 23.listopada, započeo je svetom Misom u crkvi sv.Petra u Zagrebu gdje su se okupili stipendisti, njihove obitelji kao i nekolicina podupiratelja koji aktivno pomažu rad Zaklade te svi skupa čine veliku obitelj Zaklade koja se pruža i služi mladim stipendistima poput druge obitelji. Ta skrb, ljubav i vrijeme gdje se Zaklada osobno daruje neprocjenjiva je mladima na njihovom putu školovanja i formiranja u zrele osobe.

Svetu Misu su animirali svirači i pjevači zbora mladih „Davidias“ s Jaruna gdje Zaklada ima svoje sjedište.

U propovijedi koja se nadovezala na bogato liturgijsko čitanje evanđelja o suhoj i neplodnoj smokvi, duhovnik Zaklade obratio se svim okupljenima riječima ohrabrenja, nade u vremenima gdje prevladava strah, u vremenima kada više nego ikada moramo tješiti jedni druge, buditi vjeru, pomagati, donositi plodove radom, zalaganjem, učvrščivanjem u krepostima, svakodnevnim obraćenjem, mijenjanjem sebe, a time mjenjanjem ljudi oko nas i društva općenito.

Molitvu vjernika pripremili su mladi stipendisti, podupiratelji kao i utemeljitelji Zaklade potvrđujući tako jedinstvo obitelji u kojoj svatko ima svoju ulogu i zadaću, a sve na veću slavu i čvršće svjedočenje Boga sveprisutnog danas u svijetu.

Nakon svete Mise, druženje je nastavljeno u dvorani crkve sv.Petra uz potpisivanje ugovora o stipendiranju, domjenak, žive i srdačne razgovore, tople zagrljaje starih stipendista kao i upoznavanje novih uz koje će Zaklada dalje rasti i razvijati se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.