U izdanju Zaklade iz tiska izišla najnovija knjižica o Carlu Acutisu „Život s one strane granice“

U zadnjem tjednu priprave za Božić iz tiska je izišla najnovija kratka biografija velikana naših dana, čijoj smo beatifikaciji svjedočili prošle godine, blaženog Carla Acutisa, talijanskog autora Francesca Occhiette s naslovom „Život s one strane granice“.

Kako je život bl.Carla Acutisa vrlo blisko povezan s mladim svecem sv.Dominikom Saviom, Zaklada koja nosi ime sv.Dominika Savia preuzela je prava za izdavanje za Hrvatsku neposredno nakon izdavanja talijanskog izdanja.

„Život koji nadilazi granice samog života“, zapis je iz knjige koja intrigira svakog tko ovu malu slikovitu i mislima bogatu knjižicu uzme u ruke.

Razmišljajući o životu svetog Dominika Savia, čiju duhovnost promiče Zaklada koja nosi njegovo ime, ne možemo se otrgnuti dojmu da su dva mladića, po mnogočemu vrlo slična, živjela u istom vremenu. No, to nije tako. Živjeli su u različitom vremenu i okolnostima svjetovnog života, ali u istoj duhovnoj stvarnosti, bezrezervnoj odlučnosti u nasljedovanju Isusa Krista i postizanju svetosti.

Imati pogled stalno uperen u Nebo, potpunu posvećenost Srcu Isusovu i Mariji, živjeti čistoću i strogost u moralnom životu, važnost volje i odlučnost upravljanja njome te stalnu odluku za dobro, samo su neke od poveznica istovjetnih životnih načela Dominika Savia i Carla Acutisa.

Mistika i askeza, zajedništvo s bližnjim, s Isusom, kontemplacija, vjera i djela, euharistija i ispovijed putokazi su do ostvarenja svetosti koje su živjeli sveti Dominik Savio i blaženi Carlo Acutis.

„Euharistija je moja autocesta za nebo.“; „Što vrijedi čovjeku da pobijedi tisuću bitaka ako nije u stanju pobijediti samoga sebe?“; „Svi se rađaju kao originali, ali mnogi umiru kao kopije.“, samo su neke od snažnih misli Carla Acutisa koje će dugo paliti mnoga srca, privlačiti i dovoditi ih k Stvoritelju.

„U oduševljenju na ovaj mladi život koji je u kratkom vremenu doživio svoje ispunjenje, napajajmo se na stranicama života blaženog Carla Acutisa, gradeći svijet boljim od današnjeg i živeći život pravih Božjih originala“, posljednje su riječi koje ovjenčavaju pogovor ovog kratkog, ali slikama i riječima bogatog književnog djela.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.