Hodočašće u Međugorje velike obitelji Zaklade sv.Dominika Savia

U sredini korizmenog vremena, za Radosnu nedjelju, Domenica Laetare, naša Zaklada organizirala je malu duhovnu obnovu za stipendiste, njihove obitelji kao i podupiratelje Zaklade u Međugorje.

Hodočašće je započelo u petak, 25.ožujka poslijepodne s bogatim duhovnim programom, molitvom Križnog puta te pjevanjem korizmenih pjesama kao i molitvom krunica te smo tako bili združeni s molitvom cijele Crkve na koju je sve kršćane pozvao Papa Franjo za posvećenje Rusije, Ukrajine i cijelog svijeta Bezgriješnom Srcu Marijinom.

Mladi stipendisti Zaklade predmolili su otajstva krunice kao i njihovi roditelji. Posebno lijepa je bila molitva Križnog puta na Križevcu gdje smo molili cijeli rožarij prisjećajući se trnovitog Isusovog puta.

U popodnevnim satima obitelj Zaklade slavila je svetu Misu sa ženama iz zajednice „Majka Krispina“ u blizini Majčinog sela uz bogat duhovni i glazbeni program. Navečer smo se pridružili brojnim hodočasnicima u klanjanju Presvetom oltarskom sakramentu u crkvi sv.Jakova.

Nedjelju smo ponovno hodočastili Majci na mjesto ukazanja, Pod Brdo, a pred odlazak imali smo posebnu milost upoznati se sa zajednicom Cenacolo i čuti divna svjedočanstva mladića.

Ovo prvo hodočašće Zaklade učvrstilo je temelje i poslanje Zaklade svetog Dominika Savia koja osim pružanja materijalne pomoći, duhovno skrbi i obogaćuje ne samo stipendiste Zaklade već i sve podupiratelje i druge koji su na bilo koji način povezani s djelovanjem Zaklade.

Želja nam je, nakon ovog iznimnog hodočašća i posebnog povezivanja s našim stipendistima i njihovim obiteljima da nas Gospodin, po svojoj providnosti, i dalje nadahnjuje za nove uzlete na Njegovu slavu i za dobro bližnjih koji su nam povjereni.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.