Uskrsna čestitka Zaklade sv.Dominika Savia

„Mir vama!“ (Lk 24,36)

Dragi prijatelji, podupiratelji Zaklade sveti Dominik Savio i drage obitelji!

Jedan od najljepših darova što ih je Isus Krist donio svojim apostolima nakon slavnog uskrsnuća, bio je bez sumnje dar mira.

Taj isti mir on donosi nama, svojim apostolima današnjega vremena, kršćanima te svima onima koji Ga traže iskrena srca. Samo Isus može dati mir. Mi taj mir često očekujemo od ljudi, od onih koji upravljaju nama, naših nadređenih ili onih „velikih ljudi“. Isus će reći: „Neka se ne uznemiruje srce vaše, vjerujte u Boga i u mene vjerujte…“ (Iv 14,1)

Imati pouzdanja u Isusa, tražiti mir i za njim silno čeznuti, to je ono što Isus traži od nas. Biti graditelj mira ondje gdje živimo i radimo. U vremenu straha, beznađa, tuge i očaja te raznih nemira, uskrsli Isus nam daje svoj mir. Mir nas oslobađa od svih naših strahova i briga, vjerujući Isusu i Njegovoj oporuci mira. On želi da se oslonimo na Njega, da Mu vjerujemo, da Mu prepustimo neka vodi naš život i živote naših obitelji te da je upravo On onaj koji, ako mu se predamo, donosi mir i utjehu.

Mir – tako jednostavna riječ, tako malena, a tako žuđena i tražena. Mir je svaka naša pobjeda dobra nad zlim, mir je pobjeda života nad smrću, pobjeda istine nad laži, vjere nad strahom, ljubavi nad mržnjom, praštanja nad neopraštanjem. Imati mir znači živjeti u blagostanju sa samim sobom, s onima koji nas okružuju i s Bogom. Imati mir i u njemu živjeti je blagoslov i milost za svakoga čovjeka posebno za kršćanina.

„Mir vama“, Isusove su riječi upućene apostolima koji su bili zajedno zbog straha. I nama je poznat taj strah. Sami smo često u strahu zbog kojeg Isus dolazi među nas i donosi nam svoj mir.

Gdje je Duh Sveti prisutan, ondje je mir. Molimo Isusa da nam pošalje Duha Svetoga, Duha Tješitelja, da nam donese svoj mir i da nas ohrabri te da mi sami budemo ohrabrenje i mir drugima. Taj mir doživjet ćemo i u sv. Misi kada svećenik kaže da pružimo mir jedni drugima i da Kristov mir bude sa svima nama.

Budimo graditelji mira, donositelji mira, apostoli mira. Ne bojmo se i me strahujmo! Isus je pobijedio zlo, smrt i grijeh te nam donio svoj mir. S Isusom i mi smo pobjednici. “Mir vam svoj ostavljam mir vam svoj dajem!” – neka se te riječi utisnu u naša srca kako bi u tom miru dočekali radost Uskrsnog jutra.

Od srca svima vama želimo sretan, miran i blagoslovljen Uskrs!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.