Potpisivanje ugovora za novu školsku/akademsku godinu 2022/2023.

POTPISIVANJE UGOVORA ZA DODJELU STIPENDIJA ZAKLADE SVETI DOMINIK SAVIO

 

Na blagdan velikog sveca našeg vremena, sv.Ivana Pavla II, zaštitnika mladih, naša Zaklada sveti Dominik Savio koja čini zajednicu mladih stipendista, njihovih obitelji, podupiratelja, dobročinitelja, okupila je sve zajedno na susret nakon provedenog natječaja i odabira novih stipendista za dodjelu novih stipendija za tekuću školsku/akademsku godinu 2022/2023.

Naša mala Zaklada sveti Dominik Savio djeluje petu godinu od osnutka i od skromnih početaka, kada je pratila tek četvero stipendista ponajviše iz rubnih djelova Hrvatske, danas pomaže 28 mladih srednjoškolaca i studenata na njihovom putu osamostaljenja. Do sada je deset stipendista završilo školovanje, a većina je u Zakladi više godina.

Posebnost na koju smo jako ponosni i koju često ističemo je upravo obiteljsko ozračje koje se njeguje unutar Zaklade tako da susreti okupljaju ne samo „stare“ i nove stipendiste i njihove obitelji već sve podupiratelje koji su aktivno uključeni u rad Zaklade bilo materijalnom ili molitvenom potporom.

Susret Zaklade bio je održan u Crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, a započet je svetom Misom koju je predvodio fra Bože Vuleta, gvardijan i župni vikar svetišta. Fra Božo se toplo, u franjevačkom duhu obratio okupljenima i lijepo utkao misao međusobne potrebitosti i povezanosti koju sama Zaklada živi njegujući i pronoseći duh sv.Dominika Savia, zaštitnika čije ime nosi.

„U vremenu u kojem živimo trebamo biti ljudi jedni za druge, oni koji umiju dati i oni koji trebaju znati primiti i to ne samo ono materijalno jer smo svi opterećeni svojim bremenima.“ Upravo u tom svjetlu istine koja duboko dira dubine, mladi stipendisti prepoznaju posebnost ove Zaklade pa je sve više novih stipendista kojima molitvena, duhovna, prijateljska podrška je od velikog značaja na putu života, posebno ako isto ne nalaze unutar vlastitih obitelji.

U Zakladi skoro od samog početka djeluje i Družbica Bezgrešne, po uzoru na sv.Dominika Savia, koja predstavlja molitvenu potporu Zakladi i svakom stipendisti.

Molitvu vjernika pripremili su stipendisti i podupiratelji prinoseći na oltar prošnje jednih za druge kao i za Duhom vođen budući rad Zaklade.

Zbor mladih „Davidias“ iz Župe Duha Svetoga, gdje se nalazi sjedište Zaklade, glazbeno je obogatio misno slavlje koje je bilo velika zahvala Stvoritelju za Njegovo divno djelo koje blagoslovno napreduje.

Susret je nastavljen u radosnoj i prijateljskoj atmosferi uz zakusku i potpisivanje ugovora za novu školsku/akademsku godinu uz živi razgovor, upoznavanje novih mladih stipendista kao i tople zagrljaje i osmjehe sa svim dosadašnjim stipendistima koji su u Zakladi prepoznali svoju drugu obitelj.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.