Objavljena nova pjesma “Poput Marije” s kojom se predstavlja SAVIUM

SAVIUM – Božji poljubac i nova pjesma “Poput Marije”

„Sve vaše neka bude u ljubavi!“ (1 Kor 16,14)

Družbica Bezgrešne Zaklade svetog Dominika Savia utemeljena je po uzoru na sv.Dominika Savia s ciljem rasta u svetosti, kao molitvena potpora radu Zaklade, ali i kao djelotvorna ljubav koja mora biti prepoznata u svijetu preko djela milosrđa, blizine, brige za slabe i sve one koji trebaju pomoć. Družbica okuplja sve stipendiste Zaklade, njihove obitelji, molitelje i podupiratelje Zaklade, a pokrenuta je prije dvije godine, u studenom 2020. Redovito održava svoje susrete mjesečnom molitvom krunice te molitvom žive krunice na Radio Mariji zadnju nedjelju u mjesecu tokom cijele godine.

Zaklada sveti Dominik Savio u petoj godini djelovanja materijalno podupire i duhovno prati 28 mladih na putu osamostaljenja u život.

Ove godine, danas,  na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, kada je sam sveti Dominik Savio utemeljio Družbicu davne 1846., objavljuje pjesmu „Poput Marije“. Glazbeni sastav Družbice – Savium, izvodi pjesmu posvećenu Mariji. Nježna, opipljiva prisutnost, posvećenje Majci, zagovor i blagoslov kojeg Marija stalno izljeva bili su nadahnuće za ovu pjesmu.

Savium – Božji poljubac, najbolje opisuje Zakladu sveti Dominik Savio i njeno poslanje u svijet među potrebite, mlade i za mlade, s apostolatom ljubavi, prihvaćanja, nježnosti, podrške, obiteljskog zajedništva te ovom pjesmom Mariji želi potvrditi svoje predanje, povjerenje Majci, odluku za Njeno nježno vodstvo i sigurnost prisustva Marije kao Majke u našim životima na putu posvećenja.

Drugi su naša prilika za dohvatiti svetost, a potrebitima mi smo ljubav pružena iz Očeva krila nakon što damo svoj pristanak za sudjelovanjem, sustvaranjem boljeg svijeta. Po potrebnima mi se posvećujemo, a oni preko nas dotiču, upoznaju Božju ljubav i svoju dragocjenost i jedinstvenost. Zbog toga Savium, poljubac, novi dar Neba za svijet, novi udisaj života najpotrebnijima koji sve mijenja i sve čini novim. Nova nada za mlade na njihovom putu osamostaljenja koji želi pronositi, kroz glazbu i meditaciju, slavu Božju, neograničenu ljepotu uvijek novog, stvaralaštvo koje samo Stvoritelj svega može najautentičnije nadahnuti.

Pjesma je nastala u izdanju Zaklade svetog Dominika Savia, objavljena na kanalu Nove Eve i možete je poslušati na sljedećoj poveznici danas, na Bezgrešnu od 12 h.

https://youtu.be/Lr8_5A-BYxo

 

Neka Božji poljubac utisnut u svakog od nas bude otkriven svakom stvorenju i doživljen u svom intenzitetu i istini!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.