Božićna čestitka Zaklade

„U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. Ona bijaše u početku u Boga. Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa. Svemu što postade u njoj bijaše život, i život bijaše ljudima svjetlo; i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.“ (Iv 1, 1-5)

 

Dragi mladi stipendisti i obitelji, dragi prijatelji, podupiratelji Zaklade,

Radosni smo u ovo najljepše godišnje vrijeme, obratiti vam se potaknuti divnim riječima iz Ivanovog evanđelja koje bude nadu, probijaju novim svjetlom u svakodnevnicu naših dana, donoseći svježinu Žive vode koja poput bujice zapljuskuje naše živote.

Riječ koja je tijelom postala došla je na svijet i nastanila se među nama kako bi obasjala i odagnala sve tmine, pregazila sve nevjerice, kako bi nas opet vratila na naš kolosijek na kojeg smo od početka postavljeni na putu prema Vječnosti. Riječ utjelovljena u malenom Djetešcu koje je u najskromnijem okolju stavljeno kao znak malenosti i poniznosti, a zapravo najveće veličine, svemoćnosti, najveće nade i svjetla, sjajna je zvijezda vodilja utisnuta kao trajni pečat u naša srca, u naša bića.

Marija, Majka našeg novorođenog kralja i naša Majka svojim „Neka mi bude“ otvorila je svima nama vrata spasenja i života bez kraja. Njezin DA Bogu poziv je svima nama da se i mi uvijek nanovo otvaramo utjelovljenoj Riječi na Njegov poziv za suradnju kako bismo čovječanstvu i društvu u kojem živimo donosili i svjedočili nadu i radost.

U duhu međusobne ljubavi, podržavanja, dobrote, želimo

SRETAN BOŽIĆ i Kristovim svjetlom i mirom ispunjenu novu 2023.godinu.

Vaša Zaklada sveti Dominik Savio

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.