Peti rođendan djelovanja Zaklade

Danas, na blagdan sv.Dominika Savia naša Zaklada slavi peti rođendan svog djelovanja.

Obljetnice nas uvijek vraćaju na same početke kada se prisjećamo kako smo krenuli od skromnog i malog i kako smo kroz godine rasli uz veliki zagovor našeg zaštitnika sv.Dominika Savia i njegovu pomoć s neba. Zaklada je od početka bila usmjerena ne samo na pružanje materijalne pomoći već stvaranje obiteljskog ozračja i ostvarivanja duhovne blizine stipendistima. Radosni smo, gledajući unatrag, da smo to uspjeli ostvariti.

Tihim i skromnim radom i rastom uz brojna milosrdna srca naših podupiratelja, prijatelja pomažemo danas 28 mladih iz cijele Hrvatske, uglavnom rubnih djelova naše zemlje na njihovom putu školovanja i odrastanja. Kako bismo ostvarili svoje poslanje, duhovnog praćenja stipendista, prije tri godine, po uzoru na sv.Dominika Savia, osnovana je Družbica Bezgrešne u koju su uključeni svi stipendisti, njihove obitelji, zakladnici te Srce Družbice Bezgrešne kao molitveni stup Zaklade s moliteljima koji, svaki pojedinačno, molitveno skrbi za svakog stipendista.

Družbica Bezgrešne i javno djeluje mjesečnom molitvom žive krunice na Radio Mariji četvrtu nedjelju u mjesecu te zajedničkom molitvom prve subote u mjesecu.

Neki stipendisti su od samog začetka Zaklade i svjedoče o snazi i važnosti molitvene potpore za njihov život u svijetu i u obiteljima. Dobrota, milosrđe, davanje sebe kroz brigu, raspoloživost, interes za drugog putokaz su mladima koji su danas u potrebi kako sutra mogu biti svjetlo i pomoć drugima na putu života.

Posebno smo ponosni na nekolicinu mladih ljudi, studenata koji djeluju u Zakladi podržavajući je materijalno, ali i molitveno.

Danas, na svetog Dominika Savia želimo svima čestitati blagdan ovog moćnog zagovornika i zaštitnika mladeži, zahvaliti Gospodinu za sve milosti koje smo primili, zahvaliti svim podupirateljima za vjernost, povjerenje, našim dragim stipendistima za njihovo svjedočanstvo Božje ljubavi i napredak kojeg svakodnevno ostvaruju u svojim životima te Zakladi poželjeti još puno godina plodnog i blagoslovljenog djelovanja u svijetu, za svijet i mlade.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.