Susret stipendista Zaklade i potpisivanje ugovora

Susret stipendista Zaklade i potpisivanje ugovora za novu školsku/akademsku godinu

Slavljem svete Mise u bogoslužnom prostoru uz baziliku Srca Isusova u Zagrebu, okupili smo se zajedno sa stipendistima sjeverne Hrvatske, Slavonije i Srijema, uoči blagdana velikog Ivana Pavla II, zaštitnika mladih, koji stalno neposredno prati našu Zakladu, te tako započeli godišnji susret.

Pater Niko Bilić, isusovac, u svojoj homiliji obratio se svim mladima i obiteljima uzimajući primjer svetog Dominika Savia koji je, iako vrlo mlad, dosegnuo rano mudrost važnosti jačanja i življenja u krepostima. Posebno je poručio i ostavio na razmišljanje svakom stipendistu da otkriju svoje talente kojima ih je Stvoritelj obdario te da iste usavršavaju i stavljaju u službu zajednici za sve veću slavu Božju. Istaknuo je poslanje naše Zaklade, koja osim dijeljenja materijalne pomoći i molitvenog  pratiteljstva, djeluje evangelizacijski preko zajednice Družbice Bezgrešne koja udružuje stipendiste, obitelji i podupiratelje te time moleći i slaveći Majku Božju stavljamo se pod Njezinu zaštitu i vodstvo.

Nakon svete Mise uslijedilo je druženje uz okrepu, upoznavanje s novim stipendistima, obiteljima. Tokom druženja stipendisti koji su u Zakladi jednu ili više godina svjedočili su značenje djelovanja Zaklade u njihovim životima, govorili o svom napretku školovanja kao i osobnim promjenama koje su doživjeli u proteklom periodu.  Također tom prilikom mogli su osobno upoznati svog duhovnog pratitelja. Svi prisutni stipendisti potpisivali su na kraju susreta ugovore za novu školsku/akademsku godinu 2023/2024.

Naša Zaklada nalazi se u šestoj godini djelovanja te smo posebno blagoslovljeni dobrotom naših dobročinitelja koji su omogućili da, uz postojećih 20 stipendista, prihvatimo još 19 novih. Kroz protekle godine pomogli smo ukupno 39 stipendista, od kojih su mnogi završili školovanje, a nekolicina nije ostvarila uvjete za daljnji nastavak. Zaklada je svjedočanstvo Božje djelotvorne ljubavi koja u vremenima velike nesigurnosti, materijalnog i duhovnog siromaštva je ostvarila prihvaćanje i pomaganje ovako velikog broja mladih koji su u potrebi za potporom.

Zaklada aktivno sudjeluje više godina molitvom žive krunice na Radio Mariji svake četvrte nedjelje u mjesecu pa smo tako i jučer, na Misijsku nedjelju, molitvom krunice zahvalili Majci za sve blagoslove, zagovor za stipendiste i dobročinitelje.

Naša Zaklada stvara okrilje drugog doma, druge obitelji, pod čijim krovom se nalaze ne samo mladi stipendisti već i brojni podupiratelji, utemeljitelji, molitelji. Kriteriji za dodjelu stipendija nisu izvrsnost niti posebna dostignuća već materijalna i/ili duhovna potreba mladih ljudi koji su iz rubnih krajeva Hrvatske.

Zbog brojnosti, drugi susret sa stipendistima dalmatinske regije bit će organiziran 04.studenog u Crkvi Marije Pomoćnice u Splitu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.