Započinjemo devetnicu sv. don Boscu

Sveti Ivan Bosco bio je odgajatelj i učitelj svetoga Dominika Savia koji je bio don Boscov najvjerniji i najbolji učenik. Dominik Savio imao je jedini životni cilj – postati svet. U tome je uspio, a upravo don Bosco mu je pomogao i pratio ga na tom putu. I nama su često potrebni ljudi koji su uz nas ili nas prate na našem duhovnom putu. Te ljude nam šalje Isus. Dominik Savio vjerno je za sve slušao don Bosca, a don Bosco je u svemu podržavao Dominika Savia. I upravo tu, na djelu, vidimo Božju ljubav i ljubav Kristovu između odgajatelja i učenika. Zbog toga su Dominik Savio i don Bosco bili nerazdvojni kako za zemaljskoga života, tako i nakon smrti.

Don Bosco kao vrsni odgajatelj, a nadasve kao dobar svećenik i duhovni pastir, shvatio je da se u svakom dječaku krije „uspavani svetac“. Kao dobar „krojač“, prepoznao je u Dominiku Saviu „tkaninu“  od koje se može načiniti dobro odijelo za Gospodina. U tome je uspio!

 

Dragi prijatelji i podupiratelji Zaklade sveti Dominik Savio,

danas započinjemo devetnicu velikom svecu Ivanu Boscu čiji blagdan slavimo 31.siječnja. Pozivamo vas da nam se priključite. Molimo za našu djecu i mlade, stipendiste Zaklade, posebno djecu i mlade koji su u najvećoj potrebi, prepušteni sami sebi, te za duhovna zvanja u našim obiteljima, župama. Preporučite devetnicu i drugima, te tako povezni u molitvi budimo ohrabrenje i poticaj jedni drugima.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.