U susret blagdanu sv.Dominika Savia

Bliži se spomendan nebeskog zaštitnika naše Zaklade, ljubljenog Dominika Savia čiji blagdan slavimo 06.svibnja. Tog dana obilježavamo i šesti rođendan Zaklade koja velikim zagovorom sv.Dominika i Božjom milošću svake godine okuplja i pomaže sve veći broj stipendista i njihovih obitelji, ove godine do sada najveći, dvostruki broj novih stipendista. Devetnicu započinjemo 27.svibnja molitvama, krunicom i litanijama posvećenim Dominiku.

Neizmjerno zahvalni i duboko svjesni Božjeg djelovanja i vođenja Zaklade u vremenima velike materijalne, a još više duhovne potrebe, ovu devetnicu želimo namijeniti za sve naše stipendiste, njihove obitelji, za sve naše mlade i djecu, posebno prvopričesnike koje Dominik zagovara, maturante naše Zaklade kao i sve mlade iz Zaklade koji će ovo ljeto po prvi put boraviti u formacijskom kampu Kursiljo na otoku Krapnju u maloj školi kršćanstva.

Također, danas u vremenu devetnice, naši mladi mole večeras u 20.15 živu krunicu na Radio Mariji te vas sve pozivamo da se okupite zajedno s nama u molitvi Majci kojoj se sv.Dominik Savio posebno utjecao. Ova živa krunica, kao glasno bilo Majčinog Srca svakim zrncem povezuje nas sve u veliku obitelj, stipendista, njihovih obitelji, podupiratelja te kroz zajedničku molitvu naše zajednice ostvarujemo poslanje Zaklade za bolje danas i za bolji svijet sutra.

Uz devetnicu molimo i litanije svetom Dominiku kao i kratku krunicu.

Budimo dio velike obitelji sljubljeni u molitvi, slijedeći stope našeg malenog, velikog sv.Dominika Savia u radosti i ljubavi za Dobro.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.