Sretan šesti rođendan Zaklade

Danas, 06.svibnja, na blagdan sv.Dominika Savia radosno se prisjećamo osnivanja i početaka rada naše Zaklade prije šest godina. Duboko smo zahvalni Gospodinu za svjedočanstvo Njegove blizine, prisutnosti i vođenja Zaklade, prepoznatljivosti njezinog djelovanja u svijetu, u apostolatu za mlade, ali zahvalni smo i svima vama koji ste na putu osobnog rasta i napredovanja, priključili se radu Zaklade bilo kroz molitvu, volonterski rad ili materijanom pomoći.

Svakim novim rođendanom ostajemo zadivljeni divnim Božjim djelom kojeg sam Bog stvara preko svih nas. Gospodin uvijek mlad i nov, neponovljiv u kreaciji svijeta, daje Zakladi uvijek novi zamah, nadahnjuje nove ideje. Sretni smo da u stalnom kontaktu s našim stipendistima svjedočimo njihovom rastu, sazrijevanju u izvrsne mlade ljude, vrijedne i posvećene svom budućem zvanju, slijedeći korake sv.Dominika Savia u izvršavanju svojih obaveza s ljubavlju i predanošću.

Slavlju ovog rođendana Zaklade pridružuje se 39 mladih stipendista i njihovih obitelji. Mnogi su višegodišnji stipendisti, a od ove godine čak 18 novih studenata i srednjoškolaca. Povezani smo zajedničkom mjesečnom molitvom krunice nasljedujući sv.Dominika Savia u pobožnostima nebeskoj Majci Mariji. Ovo ljeto nekolicina stipendista su dobrovoljno odlučili, uz potporu Zaklade, sudjelovati u  Maloj školi kršćanstva za mlade – Kursiljo, na otoku Krapnju, a planiramo i ponovno zajedničko hodočašće stipendista i njihovih obitelji u Međugorje.

Za ovaj blagdan sv.Dominika Savia zajedno smo se pripremali devetnicom našem malom svecu koju smo posvetili svim našim stipendistima, ali i ovogodišnjim prvopričesnicima koji su pod posebnom zaštitom sv.Dominika. Naš VIS Savium snimio je novu pjesmu koju ćemo uskoro javno objaviti, a u pripremi je i novo izdanje marijanske knjige Promjena srca po Marijinom učenju. Time Zaklada ispunjava svoje evangelizacijsko poslanje temeljeno na duhovnosti sv.Dominika Savia i njegove posebne privrženosti Mariji. U ovoj godini otisnuli smo i razdijelili tisuću malih molitvenika s molitvama i pobožnostima sv.Dominiku Saviu. Sigurni smo da nam se smješi i radosno nas prati naš mali svetac koji se i danas neumorno zalaže i radi, moli za sve nas u nebu.

Zahvalni za sve primljene milosti, za apostolat širenja međusobne ljubavi i milosrđa koju bivši stipendisti i drugi mladi ljudi pružaju sadašnjim stipendistima kroz materijalnu potporu, ali i molitvu, za brojne vjerne podupiratelje, članove Družbice Bezgrešne koju je Zaklada utemeljila prije četiri godine i koja aktivno djeluje, želimo čestitati Zakladi šesti rođendan, preporučiti se molitvama sv.Dominiku Saviu da budemo i dalje ponizni i plodni u svom služenju Bogu i ljudima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.